banenr

Области за примена на гумени платнени рамни појаси

Во денешното индустриско поле кое брзо се развива, ефикасните, стабилни и издржливи уреди за пренос станаа незаменлив дел од механичката опрема. Гумените рамни ремени, како лидер во преносниот ремен, со своите уникатни предности, постепено стануваат преферирани решенија за пренос за многу индустрии.

https://www.annilte.net/annilte-customized-transmission-flat-rubber-conveyor-belts-product/

1. Инженерски машини

Во областа на градежните машини, гумениот рамен појас е широко користен во преносниот систем на багери, булдожери, натоварувачи и друга опрема. Нејзината едноставна структура и силна издржливост може да ја задоволат побарувачката за пренос на градежни машини со висока јачина и да обезбедат стабилна работа на опремата во лоши работни услови.

2. Земјоделска опрема

Во областа на земјоделството важна улога игра и гумениот рамен појас. Широко се користи во трактори, комбајни и други системи за пренос на земјоделска опрема, може да издржи големо оптоварување и вртежен момент, да се прилагоди на сложената работна средина на обработливото земјиште, да ја подобри ефикасноста на земјоделското производство.

3. Текстилни машини

Текстилните машини се уште едно големо поле на примена на гумениот рамен појас. Во разбојот, машината за предење, машината за плетење и друга опрема, гумениот рамен појас може да обезбеди стабилност на механичко работење со голема брзина, да го продолжи работниот век на опремата, да ја подобри ефикасноста на производството.

4. Други индустрии

Покрај тоа, гумениот рамен појас е исто така широко користен во рударството, електричната енергија, пристаништата, градежните материјали, хемиската индустрија и другите индустрии. Во рударската индустрија, гумениот транспортер станува важна алатка за транспорт на руда, карпи и други материјали; во електроенергетската индустрија, се користи за транспорт на јаглен и други горива; во пристаништето се користи како важна опрема за утовар и истовар на стоки; во градежните материјали и хемиската индустрија, се користи за разновидни прашоци, зрнести материјали и транспорт на хемиски суровини.

 

Annilte е производител со 15-годишно искуство во Кина и претпријатие за ISO сертификат за квалитет. Ние сме и меѓународен производител на златни производи со сертификат SGS.
Ние приспособуваме многу видови на ремени. Имаме сопствен бренд „ANNILTE“

 

Ако имате какви било прашања во врска со подвижните ленти, ве молиме контактирајте не!

 

E-mail: 391886440@qq.com
wechat:+86 18560102292
WhatsApp: +86 18560196101
Веб-страница:https://www.annilte.net/

 


Време на објавување: Јули-09-2024 година